Onsdag 15. maj 2019 blev Den NORDJYSKE Idrætspris uddelt ved en prisfest i Gigantium.

 

Prisen og de medfølgende 100.000 kroner gives til den aalborgensiske løber Stine Rex for hendes særlige indsats ved løb på flere hundrede kilometer samt over adskillige timer. I 2018 satte hun tre danske langdistancerekorder.


Foruden Stine Rex var Løgstør HK og Vejgaard Boldspilklub også nomineret til prisen, hvilket sikrer dem 10.000 kroner hver.

 

Det er i år 20. gang, at Den NORDJYSKE Idrætspris uddeles i et samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond.

 

Årets nordjyske sportsnavn blev løber Benjamin Lobo Vedel fra Aalborg, som til dagligt repræsenterer University of Florida og har sat flere danske rekorder i år. Her var golfspilleren Lucas Bjerregaard og parabordtennisspilleren Peter Rosenmeier også nomineret til prisen.

 

I et tæt samarbejde har sportsredaktionen og marketingafdelingen stået for planlægningen og afviklingen af Idrætsprisen. Herunder annoncering for indstilling af kandidater, koordinering af dommerkomite, det praktiske i forhold til lokation, forplejning mv.

 

Sportsredaktør Claus Jensen og tv-vært Jens Otto Barsøe har stået for ideer til programmet i tæt samarbejde med marketingafdelingen. Radiovært Johnni Gade, udførte for første gang en ”Idrætsrap” – med ord fra gæster i salen. Slutteligt var alle gæster inviteret til håndboldkamp i Isarenaen, hvor Aalborg Håndbold tog imod Team Tvis Holstebro.

 

162 gæster deltog i fejringen af Årets Sportsnavn 2019 og Den NORDJYSKE Idrætspris 2019, som blev holdt i VIP-loungen i Gigantium, Aalborg Øst.

 

Fotos: Peter Broen

 

Læs mere og se flere fotos på nordjyske.dk