Skyggebørn modtager Den NORDJYSKE Initiativpris 2017.

Den NORDJYSKE Initiativpris 2017 går til Foreningen Skyggebørn. Sløret blev løftet ved prisoverrækkelsen torsdag den 30. marts 2017 hos NORDJYSKE Medier. Med prisen følger også 100.000 kroner.

Foreningen Skyggebørn har siden december 2016 hjulpet børn med at leve med de sår på sjælen, det giver, når man er ramt af sorg. Det kan være den sorg, som opstår, når et barn mister en mor, far, søster eller bror, eller fordi en i familien er ramt af alvorlig sygdom.

Bag foreningen står Jes Dige, der i mange år har arbejdet med sorggrupper for børn som en del af Kræftens Bekæmpelse. Nu er målgruppen blevet bredere, men sorggrupperne kører videre. Tilbuddene til børnene er gratis, og foreningen har forskellige sorggrupper: for de 3-9 årige, de 10-18 årige og de 18-28-årige. Her har de unge mulighed for at sætte ord på og dele den sorg, de føler.


Foreningen holdes i kørende af en række uddannede frivillige, som står for sorggrupperne, mens Jes Dige som den eneste ansatte også tilbyder børnene individuelle samtaler. Dem har han knap 200 af årligt.

Behovet for sorggrupperne har vist sig at være så stort, at antallet bliver fordoblet efter påske.

De øvrige nominerede til Den NORDJYSKE Initiativpris var Næssundfærgens Venner og Råt og Godt, som begge blev tildelt 10.000 kroner.