Aalborg Stiftstidendes Fond uddelte onsdag 10. maj i alt 150.000 kroner i legater til studerende ved højere nordjyske læreanstalter.

Overrækkelsen fandt sted i Det Nordjyske Mediehus, og det var formanden for Aalborg Stiftstidendes Fond, Grimur Lund, der overrakte de i alt 10 legater a 15.000 kroner.

I år var der knap 100 ansøgninger, som alle er blevet vurderet, og udvælgelsen af de 10 studerende, som får et legat, har derfor været både et stort og svært arbejde. Men det har også været en glæde at læse de mange ansøgninger.
- Det er berigende at se, at så mange søger en spændende mulighed for at rejse ud og få nye perspektiver på sit fag og den verden vi lever i, siger bestyrelsesmedlem i Aalborg Stiftstidendes Fond Anne Marie Kanstrup, som er med i udvalget, der vurderer ansøgningerne.

 

For at komme i betragtning til et legat fra Aalborg Stiftstidendes Fond er der en række kriterier, man skal opfylde, eksempelvis at man skal have nordjysk baggrund, og at man studerer ved en højere nordjysk læreanstalt. Som de 10 modtagere, der alle studerer ved Aalborg Universitet.

 

- Legaterne fra Aalborg Stiftstidendes Fond er en velkommen støtte til de studerende. Støtten gør det muligt for flere nordjyder at realisere drømmen om et studieophold i et fremmed land. Det er bestemt ikke uden grund, at politikere og uddannelsesinstitutioner anbefaler studerende at skifte deres vante omgivelser ud med uvante for en periode. Alene den erfaring det giver at flytte til et andet land, at arbejde der og have en hverdag, som er helt anderledes end hverdagen derhjemme, er guld værd, lyder det fra Anne Marie Kanstrup.

 

Årets modtagere er:

Alberte Hjortdrup Seidelin
Alexander Jensen
Arezou Hakemian
Freja Herreborg Pedersen
Kirstine Schultz Dalgaard
Mathushan Gunasegaram
Nicolai Kjølby
Masih Molavyzeda
Sofie Isgaard Abild
Thor Koch Søndregård

 

Det var formand for Aalborg Stiftstidendes Fond, Grimur Lund, der overrakte fondens legater til de studerende.  Foto: Martin Damgård

Det var formand for Aalborg Stiftstidendes Fond, Grimur Lund, der overrakte fondens legater til de studerende. Foto: Martin Damgård