Kenneth Dahl Knudsen er modtager af Den NORDJYSKE Kulturpris 2019. Foto: Bente Poder

Kenneth Dahl Knudsen er modtager af Den NORDJYSKE Kulturpris 2019. Foto: Bente Poder

Jazzmusiker Kenneth Dahl Knudsen fik 5. november 2019 overrakt Den NORDJYSKE Kulturpris 2019 blandt et stærkt felt af indstillede kandidater.

I alt var der 122 indstillinger til prisen. De blev af dommerkomiteen sorteret ned til tre nominerede: Skagen Festival, PixlArt ved Tao Lytzen og altså Kenneth Dahl Knudsen, der blev hovedprismodtager, og som foruden æren fik 100.000 kroner. De øvrige nominerede, Skagen Festival og PixlArt ved Tao Lytzen, modtog hver 10.000 kroner

Det var formand for Aalborg Stiftstidendes Fond, Jørgen Kjær Jacobsen, der overrakte prisen, og han lagde ikke skjul på, at det havde været en svær opgave at vælge de nominerede, fordi der havde været så mange værdige kandidater.
- Der har været kandidater fra alle dele af det sprudlende og fantastiske nordjyske kulturliv. Fra det topprofessionelle til alt det, der bæres af frivillige og ildsjæle. Altså de mange udøvere og arrangører, der sørger for, at vi kan få en på opleveren uanset hvilken gren af kulturlivet, vi elsker mest, sagde Jørgen Kjær Jacobsen.

Dommerkomiteens valg af hovedprismodtager faldt på jazzmusiker Kenneth Dahl Knudsen, fordi han formår at skabe et rum for nye talenter, at formidle samarbejde på tværs af kunsten og at være med til at forandre det, de unge møder i den legendariske Jomfru Ane Gade.
- Han har med sin innovative tilgang sat Nordjylland på jazzens verdenskort, sagde Jørgen Kjær Jacobsen.

Selv var Kenneth Dahl Knudsen overrasket over, at han blev hovedprismodtager, men han ved alligevel, hvad han vil bruge pengene til:
- Jeg vil gerne bruge dem til at give jazzmiljøet i Aalborg en ordentlig indsprøjtning - et boost, så det ikke skal være nødvendigt at flytte fra byen. Sådan som jeg selv gjorde, da jeg flyttede til Berlin. Så jeg vil investere i det lokale - som vi også gør med portalen Jazz 9000, siger han.

Aalborg Stiftstidendes Fond uddelte prisen i samarbejde med NORDJYSKE Medier, som ifølge ansvarshavende chefredaktør Søren Christensen er mere end den klassiske vagthund, der afslører og stiller magthavere til ansvar. NORDJYSKE Medier er også et mediehus, som bidrager til at tale Nordjylland op. Ikke ned.
- Sagt med andre ord, så må vagthunden også gerne logre med halen. Vi vil gerne fortælle de positive historier om Nordjylland. I det hele taget er det noget, vi kan blive endnu bedre til: At fejre succeserne, at juble når der er noget at juble over, sagde Søren Christensen ved prisuddelingen.

Og der var vitterlig meget at juble over, for alle indstillede til Den NORDJYSKE Kulturpris gør en stor indsats for kulturlivet i landsdelen. 

Formand for Aalborg Stiftstidendes Fond, Jørgen Kjær Jacobsen (tv) og ansv. chefredaktør Søren Christensen (th) overrakte priser og diplomer til alle nominerede. Foto: Bente Poder

Formand for Aalborg Stiftstidendes Fond, Jørgen Kjær Jacobsen (tv) og ansv. chefredaktør Søren Christensen (th) overrakte priser og diplomer til alle nominerede. Foto: Bente Poder