Hendes Majestæt Dronningen modtager NORDJYSKE Mediers 250 års jubilæumspris

I anledning af NORDJYSKE Mediers 250 års jubilæum fik Hendes Majestæt Dronningen lørdag 7. januar 2017 overrakt en særlig pris ved en jubilæumsforestilling i Musikkens Hus i Aalborg. 

Jubilæumsprisen blev uddelt af NORDJYSKE Medier i samarbejde med virksomhedens ejer, Aalborg Stiftstidendes Fond.

 

Dronningen modtog jubilæumsprisen, fordi hun på forbilledlig vis med respekt for fortiden tager afsæt i nutiden for at forme fremtiden og derved har stor betydning for det danske samfund.

 

Prisen har en direkte forbindelse til de fire aalborgensiske præster, der stiftede et patriotisk selskab og fra 2. januar 1767 udgav avisen Nyttige og fornøyelige Jydske Efterretninger med formålet at nytte og fornøje. Avisen er udkommet lige siden; i mange år som Aalborg Stiftstidende og siden 1999 som NORDJYSKE Stiftstidende.

 

”At nytte og fornøje er fortsat et pejlemærke for os her 250 år senere, hvor vi har som overordnet publicistisk mål at skabe demokratisk værdi for befolkningen. Derfor vil vi nu påskønne en person, der er stærkt optaget af historiens gang og dens betydning for det, der sker nu og i fremtiden – og som minder os om, hvor vigtigt det er for vores samfunds udvikling,” sagde Jørgen Kjær Jacobsen, formand for Aalborg Stiftstidendes Fond ved uddeling af Den NORDJYSKE jubilæumspris.

 

NORDJYSKE Mediers ansvarshavende chefredaktør, Per Lyngby, begrundede prisen til Dronningen med, at hun i mange år i bøger, interviews og nytårstaler har udtrykt et stort engagement og vist en levende interesse for at forstå Danmarks fortid, så danskerne ved, hvor de kommer fra, hvem de er, og hvor de vil hen.

 

”Deres Majestæt, da De kom til verden, blev De straks et lyspunkt for Danmark og danskerne i den mørke tid under besættelsen. Nu har De i 45 år som regent været et stærkt samlingspunkt for Danmark og danskerne, og det siger vi tak for,” sagde Per Lyngby som begrundelse for tildelingen af jubilæumsprisen.

 

Dronningen takkede for prisen foran de cirka 1.000 gæster til jubilæumsforestillingen i Musikkens Hus og fik af formanden for Aalborg Stiftstidendes Fond, Jørgen Kjær Jacobsen, overrakt et smykke, som et synligt bevis på prisen. Smykket er fremstillet som en broche og symboliserer en ubrydelig sammenhæng mellem fortid, nutid og fremtid.

 

Prisen på 250.000 kroner vil efter Dronningens ønske indgå i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, der støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål.

 

Se flere fotos på nordjyske.dk