Den NORDJYSKE Initiativpris blev torsdag 14. marts 2019 uddelt for 5. gang.

 

Prisen uddeles af Aalborg Stiftstidendes Fond og NORDJYSKE Medier, og det er vores læsere, lyttere, seere og andre brugere, der indstiller kandidater til prisen.

Alle kandidater vurderes af dommerkomiteen, som foruden Karin Pedersen og Lars Jespersen også består af professor ved Aalborg Universitet Anne Marie Kanstrup, bestyrelsesmedlem i AaB Lynge Jacobsen og projektleder Klaus Bystrup. 

Dommerkomiteen valgte i år at nominere Thy Veteraner, Birgitte Glossing og BHOV.

Da det skulle afsløres, hvem der blev hovedprismodtager, kunne Nils Dorin Jacobsen fra Aalborg Stiftstidendes Fond fortælle, at det var marginalerne, der havde gjort udslaget. Modtager af hovedprisen på 100.000 kroner blev foreningen BHOV, en forening i Aalborg for forældre til børn med særlige behov. De øvrige nominerede modtog hver 10.000 kroner. 

Johan Wandall Salen dannede i år ramme om prisuddelingen. Gæster var repræsentanter for forskellige foreninger i Nordjylland, tidligere prismodtagere, kunder af huset og særligt inviterede gæster.

Foruden en præsentation og interviews med de nominerede lød der klassiske toner fra flyglet, da pianist Emil Gryesten spillede Ravel og Chopin, mens Rikke Noor spillede sin egen sang ”Mountains”, og Anders Hornshøj spillede sin egen sang ”Drollery”.

På gulvet stiftede vi også bekendtskab med et nordjysk par, der bruger mange timer på en frivillig og ret speciel indsats. Det tager nemlig ud på plejehjem og danser både for og med de ældre, og vi fik også en prøve på en wienervals til klassiske Strauss-toner. 

Det blev til en hyggelig time med både smil og tårer i Johan Wandall Salen. Det hele blev afsluttet med en fællessang, ”Livstræet”, hvorefter der i foyeren blev serveret sødt og bobler.

Fotograf Claus Søndberg.